PeuterPlusgroep

De peuterPLUSgroep voor de oudere peuter.

Deze groep is bedoeld voor oudere peuter (v.a. ongeveer 3,5 jaar) en is op maandagmiddag van 13.00 – 13.15 uur tot 16.45 – 17.00 uur. Komt een peuter al één keer per week, dan is de plusgroep bij voorkeur extra. Komt een kind al twee keer, dan kunnen ouders kiezen voor een extra keer of voor het inruilen van een ‘gewoon plekje’.  Voor het 3e dagdeel betaalt u wel een hogere uurprijs (€ 9,50 i.p.v. € 8,46) omdat de gemeente ons een compensatie geeft tot max. 2 dagdelen.

Er wordt een meer gestructureerd programma aangeboden met veel aandacht voor sociale vaardigheden (bijv. tijdens een kringgesprek) en  zelfredzaamheid (bijv. zelf de jas ophangen, drinken uit de tas halen, naar de wc gaan). Ze leren werken met het planbord, zoals dat ook in groep 1 gebruikt wordt. Ook wordt er meer geoefend met knippen, plakken, prikken, potlood goed vasthouden enz.

We werken aan de uitbreiding van de begripsvorming en woordenschat, een goede luisterhouding, concentratie enz. En natuurlijk is er ook volop gelegenheid tot spel en mogen ze gewoon peuter zijn.